Planinarska škola
Hrvatsko planinarsko društvo „Ivančica“ iz Ivanca od veljače do svibnja 2017. godine organizira Opću planinarsku školu. Škola polaznicima omogućuje stjecanje znanja i vještina iz područja planinarstva koja su nužna za sigurno kretanje i boravak u planinama.

Plan i program planinarske škole temelji se na Pravilniku o općoj planinarskoj školi Hrvatskog planinarskog saveza i sastoji se od predavanja i vježbi. Predavanja će se održavati četvrtkom od 19.00 do 21.00 sat u prostorijama HPD „Ivančica“ u Ivancu, Gajeva ulica 13/3, a terenske vježbe vikendima u okviru izleta na: Ivančicu, Ravnu goru, Kalnik, Klek i Okrešelj-Savinjsko sedlo u Sloveniji.

Polaznici, koji uspješno završe školu, dobit će diplome HPS-a o završenoj Općoj planinarskoj školi koja je uvjet za daljnje školovanje u okviru HPS-a. U školu se mogu upisati svi punoljetni građani/ke, uz uvjet da su članovi planinarske udruge ili se učlane tijekom škole. Za uspješan završetak škole potrebno je prisustvovati na  70% predavanja i vježbi (izleta).

Kotizacija za školu iznosi 100,00 kuna. Svi polaznici/ce dobit će u trajno vlasništvo pomoćno uže (zamku), a za provođenje vježbi još je potrebno imati barem jedan karabiner (sponku) i kompas.

Provoditelji škole su vodiči-instruktori HPS-a, planinarski vodiči HPS-a, spasioci HGSS-a, speleolozi i drugi stručnjaci određenih područja. Voditelj škole je planinarski vodič i instruktor Dubravko Pejnović.

Detalji i informacije o prijavama se objavljuju svake godine na stranici društva te društvenim mrežama.

Od početka 2019. godine na webu HPS-a dostupne su standardizirane prezentacije za sve nastavne teme iz programa opće planinarske škole. Standardizirane prezentacije usklađene su s programom školovanja i sadržajem »Planinarskog udžbenika« u izdanju HPS-a. Izrađene su suradnjom komisija za školovanje, vodiče te promidžbu i izdavačku djelatnost. Prezentacije su izrađene kako bi olakšale pripremu predavačima za predavanja u općoj planinarskoj školi. Uz prezentacije, izrađen je i metodički priručnik za opću planinarsku školu.

Više informacija kao i preuzimanje materijala na linku