IZVJEŠTAJ; 8. NOĆNI USPON NA IVANČICU

Tradicionalno prvi događaj u Novoj godini je Noćni uspon na Ivančicu, a ovogodišnje osmo izdanje okupilo je dvjestotinjak zaljubljenika u našu predivnu Ivančicu.

Vremenski uvjeti bili su idealni, bez značajnog vjetra i padalina, a temperatura oko 0 stupnjeva Celzijusa.
Pokret prema vrhu i krajnjem cilju Pasarićevom domu bio je u planiranih 17 sati s parkirališta Repikovec pa duž staze Pionir.

Približavajući se vrhu, iznenađenje! Nagrađeni smo s pravim pahuljama snijega koje su ‘podigle’ raspoloženje i stvorile poseban ugođaj dok su se iza nas otvorili vidici i panorama na grad Ivanec i okolicu.

Uslijedilo je veselo druženje u Pasarićevom domu, a brojnom društvu pridružio se i velik broj planinara koje smo zatekli prilikom dolaska u dom.

U 22 sata dio planinara krenuo je organizirano prema polaznoj točki spuštajući se stazom Konj, dok je dio sudionika pohoda odlučio besplatno prespavati u domu.

Ovom prilikom zahvaljujemo svim sudionicima koji su se odazvali na pohod i tako doprinjeli održavanju tradicije kojom se ponosimo. Vjerujemo u još veći odaziv planinara i ljubitelja prirode dogodine, a mi ćemo se kao i uvijek potruditi opravdati vaše povjerenje.

Autori slika:

Vjekoslav Hrman
Ivan Borovečki
Ivica Bajsić